
Verkiezingsthema ‘Bonen op je bord’
Het gaat weer beginnen: de jaarlijkse zoektocht naar de Held van de Smaak. Dit jaar staat deze zoektocht in het teken van bonen en peulvruchten. Al een aantal jaren op rij organiseert Centrum Biologische Landbouw de Flevolandse voorronde van de verkiezing. Met het thema van dit jaar, ‘Bonen op je bord’, brengen we deze mooie Flevolandse producten onder de aandacht van een breed publiek. Kandidaten voor de verkiezing kunnen zichzelf aanmelden of door anderen worden opgegeven via het aanmeldformulier op www.weekvandesmaak.nl De inschrijving sluit op 15 mei a.s.
Lekker en gezond
Gezien de rijke variatie aan rassen die oorspronkelijk in onze omgeving werden geteeld, behoren bonen en peulvruchten tot ons culinair erfgoed. Bonen zijn een belangrijke bron van eiwit, en de teelt draagt bij aan de bodemvruchtbaarheid. En verder zijn bonen natuurlijk erg lekker en gezond.
Kandidaten die we zoeken zijn Flevolandse telers, verwerkers en koks in de horeca, catering en zorg die de ‘boon’ in zijn volle pracht op de kaart zetten. We zoeken pioniers die een voorbeeld vormen voor anderen, en daarom met recht de eretitel Held van de Smaak verdienen.
Inschrijving tot 15 mei 2014
De inschrijving is geopend tot 15 mei. Daarna wordt via een Flevolandse voorronde de ‘Held van de Smaak Flevoland’ geselecteerd, die als finalist met de andere provinciale winnaars gaat deelnemen aan de landelijke verkiezing in september. De Flevolandse voorronde vindt plaats op zondag 22 juni in Lelystad. De winnaar van alle provincies wordt bekend gemaakt bij de start van de Week van de Smaak in september.